Profesionálna a rýchla dekantácia vín
In vino veritas – vo víne je pravda
Ako vraví známy citát, „víno pijeme preto, aby sme sa povzniesli, nie preto, aby sme upadli“. K tomu, aby sme si chuť, intenzitu a arómu zrelého červeného vína užili ale nestačí iba fľaša drahého nápoja bohov. Každý skúsený vinár vie, že s vínom je nutné pracovať trpezlivo. Mnohé druhy predovšetkým starších a hutných červených vín no i niektoré typy mladých aromatických potrebujú čas na prevzdušnenie, vďaka čomu svojim konzumentom zabezpečia pohár tej najkvalitnejšej krvavočervenej tekutiny.
Aby sa tak stalo, víno by malo prejsť pred podávaním procesom dekantácie. Ibaže tá môže zabrať oveľa viac času, ako máme v prípade nenahlásenej návštevy alebo návalu kvality chtivých zákazníkov v reštaurácii k dispozícii. Bežný spôsob dekantácie navyše víno nezbaví všetkých neželaných substancií, ktoré sa v ňom nachádzajú, a tak z vína nevyťaží jeho maximálny potenciál.
Dokonalá súhra filtrov
iSommelier je výrobok, na ktorého tvorbe sa podieľala najlepšia svetová someliérka roku 2016, Paz Levinson, a autori sprievodcu po svete vína Michel Bettane i Thierry Desseauve v spolupráci s Francúzskou somelierskou asociáciou.
Výsledkom ich práce je karafa pracujúca na báze molekulárnej filtračnej technológie, ktorá dokáže izolovať čistý kyslík zo vzduchu.
Vzduch, ktorý dýchame, obsahuje 21 % čistého kyslíku a 78 % dusíku. Vzduch je navyše znečisťovaný prachovými časticami, pachmi a oxidom uhličitým. iSommelier do seba najprv nasaje okolitý znečistený vzduch a prefiltruje ho, aby ho zbavil všetkých kontaminantov. Následne prístroj vyšle prečistený vzduch ďalšími dvomi filtrami, ktoré kyslík oddelia od dusíka a oxidu uhličitého. To, čo v prístroji zostane, je 90 % koncentrovaný kyslík. Práve ním je na záver prevzdušnené víno. Keďže tento kyslík je maximálne koncentrovaný a prečistený, proces dekantácie sa radikálne zrýchli.
Víno bez kontaminantov
Vďaka kvalitným filtrom odstráni iSommelier z vína akékoľvek stopy po metanole, oxide siričitom a ďalších škodlivinách, ktoré sú zvyčajne prítomné vo víne. Proces dekantácie je tak efektívnejší, dôkladnejší a zdravší. iSommelier navyše vďaka špecifickej úprave tekutiny podčiarkne prirodzenú vôňu a chuť vína, a dokáže tak pozdvihnúť aj úroveň vín s nižšou kvalitou. Práve preto nemôžeme iSommeliera degradovať výhradne na dekantačný prístroj. Je to jednoducho vynález, ktorý dokáže každé víno zbaviť akýchkoľvek limitácií.
iSommelier – nová pracovná sila pre luxusné reštaurácie
Vďaka desiatkam tisícov experimentov s vínami rôznych kvalít pochádzajúcich z rôznych odrôd po celom svete a následkom vývoja niekoľkých prototypov prístroja dokázali tvorcovia ponúknuť verejnosti dokonalú verziu iSommeliera, ktorý rýchlo prevzdušní víno i v prípade mladých ročníkov. Z tejto schopnosti prístroja v súčasnej dobe ťažia predovšetkým reštaurácie v Británii, Holandsku a Malajzii, odkiaľ sa však jeho využívanie postupne šíri i do iných, predovšetkým európskych končín.
Unikátna technológia
Vyčistený a vysoko koncentrovaný kyslík
iSommelier filtruje okolitý vzduch, aby odstránil všetky nečistoty (vlhkosť, prach, pachy) a izoluje kyslík od dusíka a oxidu uhličitého. Prevzdušňuje víno konštantným prúdom vyčisteného a vysoko koncentrovaného kyslíka vďaka pokročilému systému extrakcie kyslíka, ktorý nevyžaduje žiadne chemikálie.
Okolitý vzduch
21% kyslík
78% dusík
01% oxidu uhličitého
Znečisťujúce látky, prach, pachy
Vlhkosť
Vzduch
Vzduchový prachový filter
Vlhký filter
Molekulárne filtre
Očistený a vysoko koncentrovaný kyslík
Konštantný tok čisteného a koncentrovaného kyslíka
Dekantovanie vína čisteným kyslíkom významne zvyšuje efektivitu tohto procesu z hľadiska času a kvality:
- iSommelier eliminuje väčšinu znečisťujúcich látok a vlhkosti vzduchu
- Konštantný tok kyslíka zmierňuje problém dekantácie vína na miestách s rôznym tlakom vzduchu
- Tento pokročilý systém zaručuje, že každé víno bude podávané so stálou kvalitou kdekoľvek na svete, kde je dekantované
Patentovaný dekantér na sklo
Vyčistený a vysoko koncentrovaný kyslík prúdi nahor do špeciálne navrhnutej trubice vo vnútri nášho patentovaného dekantéra. Potom otočí smer a steká smerom dole a späť hore do každého mililitra vína.
Vyčistený a vysoko koncentrovaný kyslík
Rovnomerné okysličenie
Jemnejšie taníny
Zlepšené arómy
Jemnejšie taníny a vylepšené arómy
- Skutočne dokončí okysličenie
- Zaokrúhľuje taníny a poskytuje hladký pocit v ústach
- Sublimuje všetky arómy a odhaľuje plný potenciál vína
Časová efektívnosť
Zachované chute a arómy
Zachované chute a arómy
Na rozdiel od tradičného dekantovania, ktoré brzdí niektoré chute a arómy a časom obmedzuje celý potenciál vína, iSommelier:
- Skracuje čas dekantácie, aby víno nebolo vystavené dlhodobému pôsobeniu škodlivých prvkov a teploty okolia
- Zachováva všetky komplexné príchute a arómy uvoľňované súčasne počas okysličovania
Máme radi ľudí
Naši Partneri po celom svete
Veľvyslanci a partneri spoločnosť iFAVINE sú známi a renomovanými odborníci vo svete vína.
Objavte všetky referencie od vinárov, someliérov, enológov …